Składniki
  • dorsz - 4 kawałki
  • cytryna - 1 szt.
  • cukinia - 1 szt. (mała)
  • koperek - kilka gałązek
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku

  • Sos:
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • masło - 2 łyżki
  • bulion warzywny - 125 ml (zimny)
  • śmietana 18% - 200 ml
  • sok z cytryny - ½ szt.
  • koperek, szczypiorek, pietruszka - po ½ pęczka
Dorsz na parze z cytryną i sosem ziołowym

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
woda
ok. 1 l
025 min-Ustawić Gotowanie na Parze i założyć Parowy Speedcook
Po ugotowaniu zdjąć Parowy Speedcook i odłożyć na bok, a naczynie miksujące wypłukać i wytrzeć do sucha
Noże
masło
mąka pszenna
2 łyżki
1 łyżka
21 min80°CPodsmażyć
Noże
śmietana 18%
bulion warzywny
200 ml
125 ml
15 minGotowanie-
Noże
sól
sok z cytryny
pietrusza
szczypiorek
koperek
pieprz
do smaku
½ szt.
½ pęczka
½ pęczka
½ pęczka
do smaku
15 minGotowanieZioła posiekać
  • Parowy Speedcook wyłożyć pokrojoną w paski cukinią.
  • Rybę opłukać, a następnie natrzeć solą oraz szczyptą świeżo zmielonego pieprzu.
  • Obłożyć umytą i pokrojoną w plasterki cytryną oraz gałązkami koperku.
  • Przygotowaną rybę ułożyć na cukinii.
  • Rybę przełożyć na talerz i polać sosem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.