Składniki
  • cebula - 2 szt. (średniej wielkości)
  • czosnek - 2 ząbki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • pierś z kurczaka - 1 szt. (pojedyncza)
  • marchew - 1 szt. (średniej wielkości)
  • kurkuma - 1 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa - szczypta
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • ostra papryka chili - ½ papryczki
  • woda - ok. 0,75 l
  • cukier - ½ łyżeczki
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • sos sojowy ciemny - 1 łyżka
  • mleko kokosowe - 200 ml
  • pietruszka - natka
Zupa tajska

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Łopatka
Noże
oliwa z oliwek
2 łyżki
11 min80°CZgarnąć łopatką ze ścianek

Podsmażyć
Noże
marchewka wcześniej zmiksowana
ostra papryka chili
kurkuma
pierś z kurczaka
-
½ szt.
1 łyżka
1 szt.
1 PULSE1 min90°CKurczaka pokroić w drobną kostkę

Ostrą papryczkę obrać i pokroić w drobną kostkę

Podsmażyć
Noże
pieprz
sól
cukier
sok z cytryny
gałka muszkatołowa
woda
do smaku
do smaku
½ łyżeczki
3 łyżki
szczypta
ok. 0,70 l
115 minGotowanieWoda nie może przekraczać 2 kreski
Noże
mleko kokosowe
sos sojowy
200 ml
1 łyżka
22 minGotowanie-
Noże
marchew
1 szt.
510 s-Obrać i pokroić na mniejsze kawałki marchew, zmiksować, a następnie wyjąć
Noże
czosnek
cebula
2 ząbki
2 szt.
67 s-Cebulę obrać i pokroić ćwiartki

Zmiksować
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.