Składniki
  • cebula - 1 szt.
  • czosnek - 2 ząbki
  • oliwa - 4 łyżki
  • marchew - 500 g
  • bulion drobiowy lub warzywny - ok. 0,75 l
  • kminek - 1 łyżeczka
  • sok z cytryny do smaku - 3 łyżki
  • ser feta - 150 g
  • sól morska - do smaku
  • pieprz biały - do smaku
  • sok z cytryny - do smaku
  • natka pietruszki - do smaku
Zupa marchewkowa z serem feta

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Łopatka
Noże
cebula
czosnek
marchew
1 szt.
2 ząbki
500 g
68 s-Obrać i pokroić na mniejsze kawałki

Zmiksować z użyciem łopatki
Łopatka
Noże
oliwa
4 łyżki
2 PULSE4 min80°CZgarnąć warzywa ze ścianek łopatką

Dusić
Noże
bulion drobiowy lub warzywny
kminek
ok. 0,75 l
1 łyżeczka
115 minGotowanieBulion wlać do II kreski
Noże
Miarka
sok z cytryny
ser typu feta
do smaku
100 g
51 min--
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Podawać z natką pietruszki i resztą pokruszonego sera feta.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.