
- cebula - 1 szt.
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa - 4 łyżki
- marchew - 500 g
- bulion drobiowy lub warzywny - ok. 0,75 l
- kminek - 1 łyżeczka
- sok z cytryny do smaku - 3 łyżki
- ser feta - 150 g
- sól morska - do smaku
- pieprz biały - do smaku
- sok z cytryny - do smaku
- natka pietruszki - do smaku

Sposób wykonania:
Akcesoria | Składniki | Ilość | Prędkość | Czas | Temp ° C | Uwagi | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
|
| 6 | 8 s | - | Obrać i pokroić na mniejsze kawałki Zmiksować z użyciem łopatki | ||||||||
|
|
| 2 PULSE | 4 min | 80°C | Zgarnąć warzywa ze ścianek łopatką Dusić | ||||||||
|
|
| 1 | 15 min | Gotowanie | Bulion wlać do II kreski | ||||||||
|
|
| 5 | 1 min | - | - |
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Podawać z natką pietruszki i resztą pokruszonego sera feta.




