Składniki
  • boczek wędzony - 3-4 plastry
  • pomidory suszone - 3-4 szt.
  • oliwa - 2 łyżka
  • cebula - 1 szt.
  • groszek zielony - 800 g (mrożony)
  • bulion warzywny - ok. 0,5 l
  • kurkuma - 1 łyżeczka
  • serek mascarpone - 250 ml
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • grzanki - do smaku
Zupa krem z groszku zielonego

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
boczek wędzony
oliwa
pomidory suszone
3-4 plastry
1 łyżka
3-4 szt.
1 PULSE3 min90°CBoczek pokroić w kostkę

Podgrzać

Wyjąć
Noże
cebula
1 szt.
56 s-Naczynie nie trzeba myć

Cebulę obrać i pokroić na na ćwiartki
Noże
oliwa
1 łyżka
1 PULSE1 min80°CCebulę zgarnąć łopatką ze ścianek

Podgrzać
Noże
bulion warzywny
kurkuma
groszek zielony
ok. 0,5 l
1 łyżeczka
800 g
1 15 minGotowanieBulion wlać do 1,5 litra (druga kreska)
Noże
Miarka
sól
serek mascarpone
pieprz
do smaku
250 ml
do smaku
11 minGotowanieZmiksować z użyciem miarki MS
  • Zupę podawać udekorowaną bekonem i pomidorami oraz z grzankami.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.