Składniki
  • marchew - 1 szt.
  • cukinia - 1 szt.
  • jarmuż - 6 liści
  • cebula - 1 szt.
  • czosnek - 2 ząbki
  • seler naciowy - 1 łodyga
  • olej roślinny - 2 łyżki
  • papryka czerwona - 1 szt.
  • bulion – ok. 0,75 l
  • mleczko kokosowe - 200 ml
  • sok z limonki - 1 łyżka
  • kurkuma - ½ łyżeczki
  • słodka papryka - ½ łyżeczki
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
Zupa z warzywnym spaghetti

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
seler naciowy
czosnek
1 szt.
1 łodyga
2 ząbki
67 s-Obrać i pokroić w ćwiartki cebulę
Noże
olej roślinny
2 łyżki
1 PULSE1 min80°CDusić
Noże
papryka czerowona
1 szt.
56 s-Pokroić na mniejsze kawałki
Noże
bulion
ok. 0,75 l
15 minGotowanieWlać max. do 2 kreski
Noże
Miarka
mleczko kokosowe
200 ml
540 s--
Noże
wcześniej przygotowane warzywne spaghetti
-
1 PULSE4 minGotowanie-
Noże
sól
słodka papryka
kurkuma
sok z limonki
jarmuż
pieprz
do smaku
½ łyżeczki
½ łyżeczki
1 łyżka
6 liści
do smaku
1 PULSE2 minGotowanieJarmuż pozbawić twardych łodyg
  • Cukinię dokładnie umyć i odciąć końce.
  • Marchewkę obrać i umyć.
  • Warzywa pokroić na długie i cienkie wstążki obieraczką do jarzyn. Następnie wszystkie paski pokroić nożem wzdłuż w taki sposób, aby uzyskać efekt cienkiego makaronu.
  • Jarmuż przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą i odłożyć na durszlak do odcedzenia.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.