Składniki
  • cebula - ok. 200 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • kiełbasa wiejska - 150 g (pokrojona w kostkę)
  • oliwa - 2 łyżki
  • ziemniaki - 300 g (pokrojone drobno)
  • bulion - ok. 80 ml
  • majeranek - szczypta
  • śmietana kremówka - 100 ml
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • natka pietruszki - do smaku
  • grzanki - do smaku
Zupa ziemniaczana

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
czosnek
2 ząbki
2 ząbki
65 s-Cebulę brać i pokroić na ćwiartki
Noże
kiełbasa wiejska
oliwa
150 g
2 łyżki
22 min90°CCebulę zgarnąć łopatką ze ścianek naczynia

Podsmażyć
Noże
Miarka
ziemniaki
300 g
45 s-Ziemniaki obrać
Noże
bulion
majeranek
ok. 80 ml
szczypta
115 minGotowanieBulion wlać do 2 kreski
Noże
Miarka
śmietana kremówka
100 ml
730 s--
  • Doprawić solą i pieprzem.
  • Podawać z grzankami i natką pietruszki.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.