
- cebula - ok. 200 g
- czosnek - 2 ząbki
- kiełbasa wiejska - 150 g (pokrojona w kostkę)
- oliwa - 2 łyżki
- ziemniaki - 300 g (pokrojone drobno)
- bulion - ok. 80 ml
- majeranek - szczypta
- śmietana kremówka - 100 ml
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- natka pietruszki - do smaku
- grzanki - do smaku

Sposób wykonania:
Akcesoria | Składniki | Ilość | Prędkość | Czas | Temp ° C | Uwagi | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
|
| 6 | 5 s | - | Cebulę brać i pokroić na ćwiartki | |||||
|
|
| 2 | 2 min | 90°C | Cebulę zgarnąć łopatką ze ścianek naczynia Podsmażyć | |||||
|
|
| 4 | 5 s | - | Ziemniaki obrać | |||||
|
|
| 1 | 15 min | Gotowanie | Bulion wlać do 2 kreski | |||||
|
|
| 7 | 30 s | - | - |
- Doprawić solą i pieprzem.
- Podawać z grzankami i natką pietruszki.




