Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Filtruj przepisy
Szukaj przepisu
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Botwinka
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Botwinka, ziemniaki, jajko, koperek, zupa idealna
Składniki
- buraki czerwone - 150 g
- czosnek - 1 ząbek
- marchew - 50 g
- pietruszka korzeń - 50 g
- por - 50 g
- seler - 50 g
- woda - około 1 litr
- przyprawa typu wegeta - 1 łyżeczka
- ziele angielskie - 1 szt.
- ziemniaki - 200 g (pokrojone w kostkę)
- botwinka - 150 g (oczyszczona i poszatkowana)
- cukier - ½ łyżeczki
- sól, pieprz do smaku -
- śmietana 18% - 100 g
- koperek - pęczek
- jajka - 4 szt. (ugotowane na twardo)
Sposób wykonania
Akcesoria
Składniki
Ilość
Prędkość
Czas
Temp °C
Uwagi
buraki czerwone
czosnek
marchew
pietruszka korzeń
por
seler
150 g
1 ząbek
50 g
50 g
50 g
50 g
6
6 s
-
-
woda
przyprawa typu wegeta
ziele angielskie
liść laurowy
ziemniaki
cukier
sól, pieprz do smaku
około 1 litr
1 łyżeczka
1 szt.
1 szt.
200 g
½ łyżeczki
1 Pulse
20 min.
Gotowanie
uzupełnić wodą do 1,5l (II kreska)
botwinka
150 g
1 Pulse
5 min.
Gotowanie
-
śmietana 18%
100 g
1 Pulse
1 min.
Gotowanie
Śmietanę zahartować kilkom łyżkami zupy
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucić buraki, czosnek, marchew, pietruszkę, por i seler, zmiksować- obroty 6, czas 6s. Następnie dodać ziemniaki, przyprawy i uzupełnić wodą do 1,5l (II kreska), gotować- obroty 1 PULSE, temp. Gotowanie, czas 20 minut. Po tym czasie dodać botwinkę i gotować- obroty 1PULSE, temp. Gotowanie, czas 5 min. Następnie dodać śmietanę zahartowaną zupą, zagotować- obroty 1, temp. Gotowanie, czas 1 min.
Podawać z gotowanym jajkiem i koperkiem.