Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Ciasto 3-bit
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Pyszne ciasto, które nie wymaga pieczenia. W smaku przypomina popularne batoniki.
Składniki
- krakersy (słone) - 400g
- masa kajmakowa - 500g
- budyń waniliowy - 2 szt.
- mleko - 750 ml
- cukier - 3 łyżki
- masło (miękkie) - 200g
- śmietanka 36% - 500 ml
- cukier wanilinowy - 1 szt.
- śmietan-fix - 2 szt.
- czekolada (ciemna) - 1 szt.
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Mieszadło Mieszadło
Wykonanie:
Proszki budyniowe oraz cukier rozpuszczamy w 250 ml mleka. Resztę mleka (500 ml) wlewamy do naczynia miksującego i gotujemy, - temp. Gotowanie, obroty - 2, czas - 1 minuta. Następnie dodajemy stopniowo rozpuszczone budynie przez otwór w pokrywie, gotujemy - temp. Gotowanie, obroty - 2, czas - 2 minuty. Gotowy budyń przekładamy do innego naczynia, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystygnięcia.
Naczynie miksujące napełniamy zimną wodą i wstawiamy do urządzenia w celu wystudzenia grzałki.
Dno formy (20 cm x 30 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy krakersy, następnie wylewamy masę kajmakową i układamy kolejną warstwę krakersów.
Gdy budyń będzie już ostudzony, do czystego i suchego naczynia miksującego zakładamy mieszadło, wrzucamy miękkie masło i ubijamy, - obroty 3, czas - 2 minuty. Następnie przez otwór w pokrywie dodajemy po jednej łyżce budyniu, ubijamy - obroty 3, czas - 3 minuty.
Masę budyniową wykładamy na krakersy i układamy na niej ostatnią warstwę krakersów.
Do czystego i suchego naczynia miksującego zakładamy mieszadło, wlewamy śmietankę oraz cukier wanilinowy, ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy przez otwór w pokrywie śmietan-fixy - obroty 3, czas - 30 sekund. Zdejmujemy mieszadło. Ubitą śmietankę rozprowadzamy na krakersach.
Do czystego i suchego naczynia miksującego wrzucamy połamaną czekoladę i rozdrabniamy - obroty 7, czas - 15 sekund. Czekoladą posypujemy wierzch naszego deseru. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki.