Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Ciasto Kinder Country
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Pyszny deser, który smakiem przypomina popularny batonik. Idealny zarówno dla dzieci, jak również świetnie się sprawdzi jako dodatek do porannej kawy.
Składniki
- śmietanka 30% - 350ml
- serek mascarpone - 250g
- herbatniki - 100g
- biała czekolada - 2 szt.
- mleczna czekolada - 2 szt.
- płatki Nestle Kangus - 3 1/2 szklanki
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Bez Miarki Bez Miarki
- Mieszadło Mieszadło
Wykonanie:
Białe czekolady łamiemy na małe kawałki wrzucamy do najlepiej metalowej miseczki.
Do naczynia miksującego wlewamy 0,5 l wody, zamykamy pokrywę, a miseczkę z czekoladą umieszczamy na pokrywie. Nastawiamy temperaturę - Gotowanie na parze, obroty - 1, czas - 10 minut. Od czasu do czasu mieszamy czekoladę. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do ostudzenia.
Tak samo postępujemy z mleczną czekoladą.
Do naczynia miksującego wlewamy zimną wodę i wstawiamy do urządzenia na kilka minut, aby ostudzić grzałkę.
Gdy urządzenie jest już zimne, wylewamy wodę, naczynie dokładnie osuszamy i wlewamy 200 ml śmietanki 30%, zakładamy mieszadło, ubijamy na sztywno - obroty 3, czas - 30 sekund. Następnie dodajemy serek mascarpone i ubijamy dalej - obroty 3, czas - 30 sekund. Kolejno przekładamy masę do innego naczynia, dodajmy stopniowo ostudzoną białą czekoladę i mieszamy łyżką do połączenia się składników, dodajemy 3 szklanki płatków Kangus i mieszamy delikatnie.
Do czystego i suchego naczynia miksującego zakładamy mieszadło, wlewamy 150 ml śmietanki 30%, ubijamy na sztywno - obroty 3, czas - 30 sekund. Ubitą śmietankę dodajemy do mlecznej czekolady i mieszamy łyżką do połączenia się składników.
Tortownicę (21-22cm) wykładamy folią spożywczą razem z bokami. Na dnie układamy ciasno herbatniki, następnie wylewamy jasną masę, wyrównujemy. Kolejno znowu układamy herbatniki i wylewamy ciemną masę. Wierzch posypujemy kilkoma garściami płatków Nestle Kangus.
Gotowe ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki.