Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Ciasto kruche z rabarbarem, jabłkami i kruszonką
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu ciasto z rabarbarem, jabłkami i kruszonką
Składniki
- mąka pszenna - 150 g
- mąka ryżowa lub ziemniaczana - 100 g
- cukier - 50 g
- masło - 150 g
- jajka - 1 szt.
- -
- rabarbar - 300 g
- jabłka - 600 g
- cukier - 50 g
- -
- mąka pszenna - 150 g
- cukier - 80 g
- masło - 125 g
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Łopatka Łopatka
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucić mąkę pszenna, mąkę ryżową, cukier, pokrojone w kostkę masło i jajko, wyrobić ciasto- obroty 4, czas 15-20 s.
Formę do pieczenia wielkości około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto przełożyć na stolnicę, rozwałkować i przełożyć do wcześniej przygotowanej formy. Włożyć do lodówki.
W tym czasie rozgrzać piekarnik do 160C.
Wstawić formę z ciastem do piekarnika i piec przez 20 minut.
W tym czasie obrać rabarbar i pokroić na kawałki (około 1 cm). Jabłka obrać, wydrążyć gniazda i w rzucić do naczynia miksującego, zmiksować z użyciem łopatki- obroty 4, czas 10 s.
Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Piekarnik nagrzać do 180C.
Na ciasto wyłożyć jabłka, rabarbar i posypać cukrem.
Do naczynia miksującego ( nie trzeba go myć po miksowaniu jabłek) wsypać mąkę, cukier, dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, wymieszać- obroty 4, czas 15 s.
Kruszonkę wyłożyć na owoce.
Piec przez 35-40 minut.