Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kolorowy sernik na zimno
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Pyszny i szybki sernik bez pieczenia. Idealny deser na gorące dni.
Składniki
- twaróg (zmielony) - 1kg
- galaretka agrestowa - 1 szt.
- galaretka owoce leśne - 1 szt.
- galaretka cytrynowa - 1 szt.
- galaretka truskawkowa - 1 szt.
- biszkopty - 1 opakowanie
- masło - 30g
- cukier puder - 150g
- jagody (lub inne owoce) - 100g
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Galaretki należy rozpuścić każdą osobno w 200 ml wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia.
Gdy galaretki są już chłodne i powoli zaczynają gęstnieć, wrzucamy do naczynia miksującego 50g cukru pudru oraz 10g masła, mieszamy - obroty 4, czas - 10 sekund. Następnie dodajemy 330 g twarogu, mieszamy - obroty 6, czas - 1 minuta 30 sekund. Po 40 sekundach zatrzymujemy urządzenie i wlewamy galaretkę leśne owoce. Zakładamy MS i kontynuujemy mieszanie.
Przygotowujemy tortownicę ( 21-22cm), wykładamy ją folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty. Pierwszą masę serową wylewamy tylko tak, aby lekko zakryć biszkopty i wkładamy na 5 minut do lodówki (aby biszkopty pozostały na dnie). Po 5 minutach wylewamy resztę masy i wkładamy tortownice do lodówki.
Dokładnie w taki sam sposób postępujemy z kolejnymi dwoma warstwami serowymi. Z tą różnicą, że do jednej części sera dodajemy galaretkę agrestową a do ostatniej części galaretkę cytrynową.
Na wierzchu układamy ulubione owoce np. jagody, zalewamy je już zaczynającą zastygać galaretką truskawkową. Całość wkładamy na 3 godziny do lodówki.