Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Filtruj przepisy
Szukaj przepisu
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Krem z pieczonych batatów i pieczonej papryki
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z pieczonych batatów i papryki
Składniki
- kumin - 1 łyżeczka
- kolendra (ziarna) - 1 łyżeczka
- płatki chili - 1 łyżeczka
- wędzona papryka - 1 łyżeczka
- sól gruboziarnista - ½ łyżeczki
- oliwa - 40 g
- bataty - 2 szt. (średniej wielkości)
- papryka czerwona - 2 szt.
- cebula - 1 szt.
- woda lub bulion - około 1 litr
- jogurt naturalny - 100 g
Sposób wykonania
Akcesoria
Składniki
Ilość
Prędkość
Czas
Temp °C
Uwagi
kumin
kolendra (ziarna)
płatki chili
wędzona papryka
sól gruboziarnista
oliwa
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
½ łyżeczki
40 g
3
10 s
-
Polać po pokrojonych warzywach
wcześniej upieczone warzywa
6
40 s
-
-
bulion lub woda
około 1 litr
2
5 min.
Gotowanie
-
jogurt
100 g
5
30 s
-
-
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wsypać wszystkie przyprawy, wlać oliwę, wymieszać- obroty 3, czas 10 s.
Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na blaszkę do pieczenia. Polać wcześniej przygotowaną marynatą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez około 45 minut.
Następnie przełożyć upieczone warzywa do naczynia miksującego, zmiksować z użyciem miarki MS, obroty 6, czas 40 s. Dodać bulion lub wodę, tak aby nie przekroczyć maksymalnej pojemności (II kreska, gotować- obroty 2, temp. Gotowanie, czas 5 minuty.
Na koniec dodać jogurt, i zmiksować z użyciem MS- obroty 5, czas 30s.
Można podawać z grzankami.