Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Pulpety z sosem z suszonych pomidorów i curry
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Mięsne pulpeciki w sosie z suszonych pomidorków i indyjską przyprawą curry
Składniki
- makaron - 250 g
- -
- czosnek - 1 ząbek
- filet z kurczaka - 400 g (pokrojony na ok 3x3cm i lekko zmrożony)
- jajka - 1 szt.
- bułka tarta - 3 łyżki
- sól i pieprz - do smaku
- -
- suszone pomidory w oleju - 5 szt.
- oliwa z oliwek - 1 łyżka
- curry - 1 łyżeczka
- kurkuma - szczypta
- śmietanka 30 % - 100 ml
- posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Filety pokroić w kostkę (ok. 3 cm x 3 cm) i włożyć do zamrażarki na około 3 godziny. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Do naczynia miksującego wrzucić obrany czosnek i wcześniej zmrożone mięso, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz, zmiksować z użyciem MS -obroty 7, czas 5 s. Uformować pulpeciki i ułożyć je w Parowym Speedcooku. Do naczynia miksującego wlać około 1 l wody, ustawić parametry - temp. Gotowanie na Parze, obroty 0 , czas 30 min. Po tym czasie Parowy Speedcook odłożyć na bok. Do czystego naczynia miksującego wrzucić suszone pomidory, zmiksować z użyciem MS- obroty 5, czas 6 s. Pomidorki zgarnąć ze ścianek naczynia, dodać oliwę, curry i kurkumę, podgrzać - obroty 1L, temp. 90C, czas 1 min. Następnie wlać śmietankę i zagotować- temp. Gotowanie, obroty 2, czas 1 min. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem oraz posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.