Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Nadziane bagietki czosnkowe
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Fantastycznie smakujące chrupiące aromatyczne bagietki z salami i mozzarellą.
Składniki
- Ciasto - ---
- cukier - szczypta
- mąka pszenna - 500g
- olej roślinny - 25g
- sól - 5g
- woda (letnia) - 300g
- drożdże - 40g
- Masło czosnkowe - ---
- czosnek - 3 ząbki
- cebula - 1 szt.
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- masło - 60g
- Dodatkowo - ---
- salami - 100g
- ser mozzarella - 250g
- sos pimidorowy - do polania
- bazylia (świeża) - kilka listków
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Ciasto:
Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy – obroty 10C, czas 2 minuty. Ciasto wyjmujemy na podsypaną mąką stolnicę, dzielimy na cztery części, formujemy z nich wałeczki. Każdy wałek nacinamy ostrym nożem kilka razy, uważając aby nie przeciąć bagietki do końca. Ciasto przykrywamy i pozostawiamy 15 min do wyrośnięcia. Bagietki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Przed pieczeniem smarujemy wierzch rozbitym jajkiem i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Masło czosnkowe:
Do czystego i suchego naczynia miksującego wrzucamy czosnek oraz cebulę i rozdrabniamy z zatkniętą miarką MS – obroty 8, czas 5 sekund. Następnie zgarniamy wszystko ze ścianek naczynia, dodajemy masło, sól oraz pieprz i mieszamy – obroty 5, czas 10 sekund.
Po upieczeniu wyjmujemy bagietki z piekarnika. Każde nacięcie smarujemy masłem czosnkowym, wkładamy plaster salami oraz plaster mozzarelli. W taki sposób wypełniamy każde nacięcie. Na koniec posypujemy każdą bagietkę startą mozzarellą i pieczemy jeszcze przez około 7-10 minut w 200 stopniach.
Nadziane bagietki podajemy na gorąco z sosem pomidorowym oraz posiekaną świeżą bazylią.