Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Filtruj przepisy
Szukaj przepisu
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Pasta paprykowa
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Prosta, szybka i niesamowicie smaczna pasta kanapkowa
Składniki
- czosnek - 5 ząbków
- czerwona papryka - 1,5 kg
- papryczka chili - 1 szt.
- oliwa z oliwek - 50 ml
- ocet jabłkowy - 30
- liść laurowy - 3 listki
- ziele angielskie - 3 ziarenka
- sproszkowana słodka papryka - ½ łyżeczki
- sól - 1 łyżeczki
- cukier - 3 łyżki
Sposób wykonania
Akcesoria
Składniki
Ilość
Prędkość
Czas
Temp °C
Uwagi
czosnek
papryka czerwona
5 ząbków
750 g
9
30 s
-
Przelać
papryka czerwona
papryczka chili
oliwa z oliwek
ocet jabłkowy
liść laurowy
ziele angielskie
sproszkowana słodka papryka
sól
cukier
750 g
1 szt.
50 ml
30 g
3 listki
3 ziarenka
½ łyżeczki
1 łyżeczki
3 łyżki
9
40 s
-
-
wcześniej zmiksowana papryka
2
20 minut
Gotowanie
Następnie dodać wcześniej zmiksowaną paprykę, całość nie może przekroczyć 2 litrów
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucić czosnek i połowę wypestkowanej i pokrojonej na mniejsze kawałki papryki, zmiksować z użyciem miarki MS- obroty 9, czas 30s. Przelać.
Dodać drugą połowę papryki i resztę składników, zmiksować z użyciem miarki MS- obroty 9, czas 40s.
Następnie dodać wcześniej zmiksowaną paprykę, całość nie może przekroczyć 2 litrów (ostatnia kreska), gotować- obroty 2, temp. Gotowanie, czas 20 min. Bez miarki MS.
Gorącą pastą napełnić słoiki. Mocno dokręcone ustawiać na tacy do góry dnem i po ostudzeniu odstawić do chłodnego, zaciemnionego miejsca.
Z porcji wychodzi ok. 7 słoiczków po 200 g.