Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Pomidorowa z pieczonych pomidorów
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Pyszna i aromatyczna zupa z pieczonych pomidorów, papryki, cebuli, czosnku i ziół
Składniki
- pomidory - ok. 6 szt.
- pomidory suszone - 4szt.
- cebula - 1 szt.
- czosnek - 3 ząbki
- papryka czerwona - ½ szt.
- tymianek, bazylia, oregano - po szczypcie
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- miód - 1 łyżka
- sól morska i pieprz - do smaku
- bulion lub woda - 1l
- cynamon - szczypta
- ryż - 200g
Sposób wykonania
Piec około 35 minut.
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Ryż przesypać do koszyczka, wypłukać i włożyć do miski z wodą. Namaczać przez ok 20 minut przed gotowaniem.
Piekarnik nagrzać do 200 C.
Pomidory pokroić w ćwiartki i rozłożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce. Dodać suszone pomidory, obrany czosnek, cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki i doprawić przyprawami. Całość oprószyć solą, pieprzem, skropić oliwą z oliwek i polać miodem.
Piec około 35 minut.
W tym czasie wlać do naczynia miksującego około 1 litra wody. Włożyć koszyczek z ryżem i gotować z użyciem miarki MS- temp. Gotowanie, obroty 0, czas 20 min. Po ugotowaniu wyjąć i odstawić na bok.
Całość przełożyć do naczynia miksującego, zmiksować z użyciem miarki MS- obroty 7, czas 1 min. Następnie wlać bulion i gotować- obroty 2, temp. Gotowanie, czas 5 min. Na koniec dodać szczyptę cynamonu, zmiksować z użyciem miarki MS- obroty 5, czas 30s.
Zupę podawać z ugotowanym wcześniej ryżem.