Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Pulpeciki w sosie z jarmużem
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Delikatne pulpeciki z pysznym sosem z jarmużem
Składniki
- cebula - ½ szt.
- czosnek - 1 ząbek
- filet z indyka - 500 g (pokrojony w większą kostkę i lekko zmrożony
- czerstwa bułka - 1 szt. (wcześniej namoczona w wodzie)
- bułka tarta - 3 łyżki
- sól i pieprz - do smaku
- -
- cebula - ½ szt.
- czosnek - 1 ząbek
- masło - 2 łyżki
- jarmuż - 100 g
- bulion - około 500 ml
- serek topiony - 100 g
- sól, pieprz - do smaku
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucić cebulę i ząbek czosnku, zmiksować- obroty 6, czas 5 s. Następnie dodać filet z indyka, zmiksować z MS- obroty 7, czas 6 s. Dodać bułkę, bułkę tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem, zmiksować – obroty 4, czas 15 s.
Uformować pulpeciki i ułożyć je w Parowym Speedcooku. Do naczynia miksującego wlać około 1 l wody, ustawić parametry- temp. Gotowanie na Parze, obroty 1, czas 25 min.
Po ugotowaniu zdjąć Parowy Speedcook i odłożyć na bok.
Do suchego naczynia miksującego wrzucić cebulę i czosnek, zmiksować- obroty 6, czas 7 s. Dodać masło, dusić- obroty 2, temp 80C. Następnie dodać jarmuż, dusić- obroty 2, temp. 80C, czas 1 min. Dodać bulion i gotować- obroty 1, temp. Gotowanie, czas 5 min. Dodać serek i gotować- obroty 2, temp. Gotowanie, czas 1 min. Założyć miarkę MS i zmiksować- obroty 7, czas 1 min.
Dodać koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pulpety przełożyć do garnka lub miski i zalać gorącym sosem.