Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Rolada z jabłkami
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Smaczna i bardzo szybka rolada biszkoptowa z jabłkami
Składniki
- jabłka - 1 kg
- cynamon - 2 łyżki
- sok z cytryny - 2 łyżki
- jajka - 6 szt.
- cukier - 80 g
- mąka pszenna - 100 g
- mąka ziemniaczana - 30 g
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- cukier puder - do dekoracji
Sposób wykonania
Jabłka wyłożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić sokiem z cytryny i posypać cynamonem.
- Noże Noże
- Mieszadło Mieszadło
Wykonanie:
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Na urządzenie Speedcook nałożyć nakładkę Malakser z tarczą do cięcia na grube plastry. Poszatkować jabłka.
Jeśli nie mamy nakładki malaksera to jabłka należy pokroić na plastry.
Jabłka wyłożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić sokiem z cytryny i posypać cynamonem.
Białka oddzielić od żółtek.
Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać białka, założyć mieszadło i ubić- obroty 3, czas 3 minuty. Następnie dodać cukier i dalej ubijać- obroty 3, czas 1 minuta. Dodać żółtka, ubijać- obroty 3 czas 1 minuta. Dodać przesiane mąki, i proszek do pieczenia, wymieszać- obroty 3, czas 15 s.
Na jabłka wylać ciasto i delikatnie rozsmarować.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C, około 30 minut.
Na blacie kuchennym rozłożyć czystą ściereczkę, posypać ją cukrem pudrem. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i jeszcze gorące wywrócić do góry nogami. Zdjąć papier i jeszcze ciepłe ciasto zwinąć w roladę, jabłkami do środka. Gotową roladę odstawić do wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.