Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Filtruj przepisy
Szukaj przepisu
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Roladki z szynki nadziewane dynią
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Roladki z mięsa szynkowego nadziewane dynią, mogą być podawane na ciepło lub na zimno
Składniki
- mięso szynkowe - 4 plastry (cienko rozbite jak na kotlety)
- dynia - 200 g
- marchewka - 70 g
- czosnek - 2 ząbki
- rozmaryn - szczypta
- sól, pieprz - do smaku
- natka pietruszki - 4 łyżki
Sposób wykonania
Akcesoria
Składniki
Ilość
Prędkość
Czas
Temp °C
Uwagi
dynia
marchewka
czosnek
rozmaryn
sól, pieprz
200 g
70 g
2 ząbki
szczypta
do smaku
6
10 s
-
Wyjąć.
Na każdym rozbitym kawałku szynki rozsmarować farsz dyniowy, posypać natką pietruszki i ciasno zawinąć roladkę. Każdą oprószyć solą i pieprzem, owinąć w folię aluminiową.
Roladki ułożyć w Parowym Spedcooku.
Na każdym rozbitym kawałku szynki rozsmarować farsz dyniowy, posypać natką pietruszki i ciasno zawinąć roladkę. Każdą oprószyć solą i pieprzem, owinąć w folię aluminiową.
Roladki ułożyć w Parowym Spedcooku.
roladki
-
55 min.
Gotowanie Na Parze
Na urządzenie założyć Parowy Speedcook.
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki dynię, marchewkę, czosnek, rozmaryn, doprawić do smaku solą i pieprzem, zmiksować z użyciem MS- obroty 6, czas 10 s. Wyjąć.
Na każdym rozbitym kawałku szynki rozsmarować farsz dyniowy, posypać natką pietruszki i ciasno zawinąć roladkę. Każdą roladkę owinąć w folię aluminiową.
Roladki ułożyć w Parowym Spedcooku.
Do naczynia miksującego wlać 1l wody, ustawić Parowy Speedcook i gotować- temp. Gotowanie na Parze, obroty 0, czas 55 minut.
Roladki można podawać na ciepło z ziemniakami lub na zimno.