Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
"Sernik" bez sera
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Pyszne ciasto, przypominające sernik, ale przygotowane bez dodatku sera. Smakowitości dodają również brzoskwinie.
Składniki
- cukier puder - 150g
- mąka pszenna - 450g
- margaryna - 250g
- żółtka - 5 szt.
- proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
- Krem - ---
- białka - 5 szt.
- cukier - 140g
- budyń śmietankowy - 2 szt.
- mąka ziemniaczana - 1 łyżka
- śmietana 18% - 1200g
- sól - szczypta
- brzoskwinie w syropie - 1 puszka
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Mieszadło Mieszadło
Wykonanie:
Ciasto:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przygotowujemy blachę (40cmx24cm), wykładamy papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do naczynia miksującego (margarynę kroimy na małe kawałki), mieszamy - obroty - 4, czas - 1 minuta.
Ciasto wykładamy na stolnicę, robimy z niego kulkę. Następnie dzielimy na dwie części, 1/3 ciasta wkładamy do zamrażarki, a pozostałą część rozwałkowujemy i wykładamy blachę razem z bokami ( gdy ciasto się rozlatuje, to po prostu wyklejamy nim blachę).
Krem:
Zakładamy mieszadło, wrzucamy białka i szczyptę soli, ubijamy na sztywno - obroty 3, czas - 3 minuty. Kolejno dodajemy cukier oraz pozostałe składniki na krem (bez brzoskwiń), mieszamy - obroty - 3, czas - 1 minuta 30 sekund.
Na ciasto wykładamy pokrojone w dużą kostkę brzoskwinie i zalewamy wszystko kremem (krem będzie bardzo rzadki). Następnie wyjmujemy ciasto z zamrażarki i ścieramy tarką na dużych oczkach prosto na wylany krem.
Ciasto wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 1 godziny.