Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Sernik dyniowy
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Puszysty sernik z dodatkiem dyniowego puree i świeżo otartej skórki z pomarańczy
Składniki
- masło - 50 g
- ciasteczka oreo - 300 g
- ser biały - 1 kg
- pieczona dynia - 350 g
- serek mascarpone - 250 g
- cukier - 80 g
- cukier z prawdziwą wanilią - 1 szt.
- mąka ziemniaczana - 2 łyżki
- budyń waniliowy - 1 szt.
- skórka otarta z 1 pomarańczy -
- jajka 3 szt. -
- -
- czekolada biała - 100 g
- jogurt naturalny - 3 łyżki (około 75 g)
Sposób wykonania
Masę serową przełożyć na spód ciasteczek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 1 godzinę.
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucić masło, rozpuścić- obroty 2, temp. 50C. Następnie dodać ciasteczka oreo i zmiksować z użyciem MS- obroty 6, czas 10 s.
Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24 cm.
Do naczynia miksującego (nie trzeba go myć po ciasteczkach) włożyć 500 g sera białego, zmiksować- obroty 3, czas 1 min. Wyjąć. Czynność powtórzyć z drugą połową sera. Następnie dodać pozostałe składniki i wcześniej zmiksowany ser, wymieszać- obroty 6, czas 1,5 min. Co 20 sekund zatrzymać i wymieszać łopatką.
Urządzenie może przejść w tryb Pulsacyjny.
Masę serową przełożyć na spód ciasteczek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 1 godzinę.
Wyjąć i ostudzić.
Do suchego naczynia miksującego wrzucić połamaną czekoladę, zmiksować z MS- obroty 6, czas 10s. Czekoladę zgarnąć ze ścianek naczynia i rozpuścić- obroty 2, temp. 70C. Dodać jogurt, wymieszać- obroty 3, czas 15 s. Polać po ostudzonym serniku.