Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Sernik pełen truskawek
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Rewelacyjny deser intensywnie truskawkowy. Ekspresowy w przygotowaniu i bardzo prosty.
Składniki
- Spód - ---
- biszkopty typu Ladyfingers - 300g
- Masa serowa - ---
- truskawki (świeże) - 700g
- cukier puder - 5 łyżek
- galaretka truskawkowa - 3 opakowania
- śmietanka 30% - 125 ml
- ser twarogowy (zmielony trzy razy)) - 500g
- Dodatkowo - ---
- truskawki - do dekoracji
- mleczna czekolada - do dekoracji
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Miarka Miarka
- Mieszadło Mieszadło
Wykonanie:
Formę o wymiarach 25 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie na dnie układamy biszkopty.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2 i pół szklanki wrzącej wody i odstawiamy do wystygnięcia i delikatnego stężenia.
Do naczynia miksującego wrzucamy 350g truskawek oraz cukier puder i miksujemy – obroty 8, czas 20 sekund. Następnie dodajemy zmielony twaróg i mielimy na gładką masę – obroty 6, czas 30 sekund. Przestudzone galaretki dodajemy powoli przez otwór w pokrywie do naszej masy i mieszamy – obroty 4, czas 40 sekund. Gotową masę przelewamy do innego naczynia.
Do czystego i suchego naczynia miksującego zakładamy mieszadło i wlewamy śmietankę 30%, ubijamy na sztywno – obroty 3, czas 1 minuta (w razie potrzeby czas skracamy lub wydłużamy). Ubitą śmietankę delikatnie dodajemy do naszej masy serowej i mieszamy rózgą kuchenną. Tak przygotowaną masę wkładamy na kilka minut do lodówki, aby odrobinę stężała. Gdy masa serowa zaczyna tężeć truskawki kroimy w kostkę i dorzucamy do naszej masy, mieszamy delikatnie. Gotową już masę wylewamy na biszkoptowy spód i wstawiamy do lodówki.
Kilka truskawek kroimy w plasterki i układamy na wierzchu naszego deseru. Możemy również delikatnie polać wierzch deseru rozpuszczoną czekoladą.