Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Zupa z cukinii i kurczaka
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Szybka, smaczna i pożywna zupa.
Składniki
- cukinia - 200 g
- cebula - 1 szt.
- masło - 1 łyżka
- oliwa - 1 łyżka
- marchew - 150 g
- ziemniaki - 250 g (pokrojone w kostkę)
- filet z kurczaka - 1 szt. (pojedynczy)
- bulion lub woda - ok. 1
- śmietana 18 % - 150g
- Sól i pieprz do smaku -
- Szczypiorek - około 4 łyżki
Sposób wykonania
- Noże Noże
- Miarka Miarka
- Koszyczek Koszyczek
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki cukinię i zmiksować- obroty 4, czas 7s. Wyjąć.
Do naczynia miksującego wrzucić obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę i pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę, zmiksować- obroty 6, czas 7s. Warzywa zgarnąć ze ścianek, dodać masło i oliwę i dusić- obroty 1 Pulse, temp. 80C, czas 3 min. Dodać ziemniaki i dalej dusić- obroty 1 Pulse, temp. 80C, czas 3 min.
W tym czasie pokroić w dobrną kostkę filet, doprawić solą i pieprzem, umieścić w koszyczku do gotowania na parze.
Do naczynia miksującego wlać bulion lub wodę do II kreski, włożyć koszyczek z kurczakiem, gotować- obroty 1 Pulse, temp. Gotowanie, czas 15 min. Gotować z użyciem miarki MS.
Następnie do zupy dodać cukinie i dalej gotować z użyciem miarki MS- obroty 1 Pulse, temp. Gotowanie, czas 5 min. Po tym czasie kurczaka przełożyć do zupy.
Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy. Ustawić – obroty 1 Pulse, temp. Gotowanie, czas 2 min. Przez otwór w pokrywie dodać śmietanę.
Zupę podawać ze szczypiorkiem.