Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Filtruj przepisy
Szukaj przepisu
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Zupa z młodych ziemniaków i bobu
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Bardzo smaczna letnia zupa z młodych ziemniaków i bobu.
Składniki
- bób - 250g (ugotowany i obrany)
- czosnek - 2 ząbki
- ziemniaki młode - 500 g
- oliwa extra vergine - 2 łyżki
- bulion warzywny lub drobiowy - 1 litr
- śmietana 18% - 100 g
- koperek posiekany - 4 łyżki
- szczypiorek - 3 łyżki
- ser feta - 100 g
Sposób wykonania
Akcesoria
Składniki
Ilość
Prędkość
Czas
Temp °C
Uwagi
czosnek
2 ząbki
7
3 s
-
-
ziemniaki młode
oliwa extra vergine
500 g
2 łyżki
1 Pulse
5 min.
90C
Ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę.
bulion warzywny lub drobiowy
1 litr
1 Pulse
15 min.
Gotowanie
Bulion wlać do II kreski.
śmietana 18%
bób
100 g
250 g
1 Pulse
1 min.
Gotowanie
Śmietanę przed dodaniem do zupy zahartować kilkoma łyżkami gotującej się zupy.
- Noże Noże
- Miarka Miarka
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucić obrane ząbki czosnku i zmiksować- obroty 7, czas 3 s.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i oliwę, podsmażyć- obroty 1 Pulse, temp. 90C, czas 5 min.
Następnie wlać bulion do 1,5 litra (II kreska), gotować- obroty 1Pulse, temp. Gotowanie, czas 15 min.
Dodać bób i śmietanę zahartowaną kilkoma łyżkami zupy, zagotować- obroty 1 Pulse, temp Gotowanie, czas 1 min.
Zupę podawać z koperkiem, szczypiorkiem i pokruszonym serem feta.