Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Zupa z rzodkiewką i jajkiem
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
Szybka, lekka zupa, która przypadnie do gustu wszystkim fanom rzodkiewki! Idealna na wiosenny obiad.
Składniki
- rzodkiewki - 2 pęczki
- cebula - 1 sztuka
- masło - 2 łyżki
- kalarepa - 0,5 sztuki
- bulion warzywny - 1 litr
- ziemniaki - 300 gramów
- śmietana 18% - 100 gramów
- sól i pieprz - do smaku
- szczypiorek (posiekany) - 1 łyżka
- koperek (posiekany) - 1 łyżka
- jajka (ugotowane na twardo) - 4 sztuki
Sposób wykonania
1. Do naczynia miksującego wrzucić umytą rzodkiewkę (zostawić 2-3 szt. do dekoracji), zmiksować: obroty 4, czas 10 s. Wyjąć.
2. Do naczynia miksującego wrzucić obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę, zmiksować: obroty 6, czas 8 s.
3. Cebulę zgarnąć ze ścianek naczynia, dodać masło, podgrzać: obroty 1 Pulse, temp. 90C, czas 1 min.
4. Dodać kalarepę, zmiksować: obroty 6, czas 10s.
5. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać bulion do II kreski (ok. 1,5 litra objętości), gotować: obroty 1 Pulse, temp. Gotowanie, czas 15 min.
6. Dodać rzodkiewkę i dalej gotować: obroty 1 Pulse, temp. Gotowanie, czas 5 min.
7. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy. Dodać do reszty zupy i wymieszać: obroty 1 Pulse, temp. Gotowanie, czas 1 min.
8. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
9. Zupę podawać z jajkiem, plasterkami świeżej rzodkiewki i posypaną świeżym szczypiorkiem i koperkiem.